Begeleiding van mantelzorgers

Als je iemand in de naaste omgeving hebt met kanker, is de aandacht of zorg voor diegene lastig te combineren met werk. Het is niet alleen een hoop geregel, je hebt ook vaak te maken met zorgen en onzekerheid. Om dan overeind te blijven, is een hele opgave. Gelukkig kiezen werkgevers van mantelzorgers steeds vaker voor mantelzorgsupport door Re-turn. Uit betrokkenheid en goed werkgeverschap, maar ook uit preventie.

De zorg voor een zieke partner (of ouder, kind etc.) met kanker is intensief, zeker tijdens de behandelingen. Het opnemen van zorgverlof is daarbij niet altijd de oplossing. In plaats daarvan blijkt dat mensen meer geholpen zijn met gerichte coaching. Goede ondersteuning kan bovendien voorkomen dat mantelzorgers zelf (langdurige) klachten krijgen.

Als experts op het gebied van werk en kanker kunnen we praktisch advies geven over de combinatie zorg en werk, maar ook mentale ondersteuning bieden. Want er komt veel op je af, als mantelzorger.

Meer weten over mantelzorgsupport?

Op verzoek van werkgevers hebben we deze specifieke vorm van coaching opgezet. Inmiddels zijn ook andere opdrachtgevers enthousiast over deze nieuwe dienstverlening. Hoeveel gesprekken nodig zijn om de mantelzorger goed te ondersteunen, bepalen we van tevoren samen met de mantelzorger en zijn of haar werkgever.

Het resultaat is dat de mantelzorger zich gesteund voelt, zowel door het luisterend oor als het deskundig advies. Voor de werkgever betekent dat een veel kleinere kans op uitval.

Is Mantelzorgsupport iets voor jou of je medewerker?

Bel. Of laat ons jou bellen: