Voor wie

Werkgevers

‘Wanneer kan ik beginnen over terugkeer naar het werk?’

 

‘Ik wil informeren hoe het gaat zonder druk uit te oefenen. Hoe doe ik dat?’

 

‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn managers de juiste ondersteuning geven?’

Niet alleen werknemers met kanker zitten met veel vragen en onzekerheden, ook als werkgever heb je vaak geen idee waar je staat. Hierdoor hebben leidinggevenden nog wel eens de neiging om de verantwoordelijkheid geheel bij de werknemer neer te leggen.

 

We komen het heel vaak tegen: werkgevers die zeggen: pak je ruimte, zeg maar wat je nodig hebt. Zonder twijfel goed bedoeld, maar daarmee ga je er wel van uit dat diegene daartoe in staat is. Beter is het hem of haar te helpen de situatie te begrijpen, zodat je samen weer verder kunt. Maar daarvoor is kennis nodig. Heel specifieke kennis, die je logischerwijs niet zelf in huis hebt.

 

Dan is het verstandig om een expert in te huren. Daarmee ondersteun je niet alleen je werknemer, maar ook diens leidinggevende. Re-turn is zo’n expert. We begeleiden, ondersteunen en faciliteren de communicatie tussen werkgever en werknemer, waardoor mensen eerder, beter en duurzamer aan het werk gaan. We kennen de wet- en regelgeving en leggen de voortgang vast in heldere rapportages.

 

Zo breng je je zakelijke belang en de menselijke maat in balans. Door Re-turn in te schakelen voldoe je aan de inspanningsverplichting die je voor de wet hebt, en tegelijkertijd laat je zien goed voor je mensen te zorgen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.