< Werk en kanker

Weten waar je staat met de Re-turn Workview

Onze re-integratiebegeleiding begint vaak als iemand een probleem ervaart bij werkhervatting of als de re-integratie zelfs geheel is vastgelopen. Natuurlijk helpen we dan graag, maar nog beter is het om problemen te voorkomen. Daarvoor is de Re-turn Workview ontwikkeld.

 

De Re-turn Workview geeft mensen inzicht in hun eigen situatie. Wat gaat goed en waar moeten ze echt op letten? Wat kunnen ze verwachten? Hebben ze hulp nodig en zo ja, op welk gebied? De Re-turn Workview is een snel maar grondig onderzoek dat antwoord geeft op die vragen. Het geeft een analyse van de kansen op een succesvolle re-integratie bij kanker, waarbij ook de behoefte aan ondersteuning in kaart wordt gebracht.

 

De ervaring leert dat het heel veel scheelt als je van tevoren weet waar je aandacht aan moet besteden bij de aanstaande re-integratie, als je weet wat ‘normaal’ is en wat niet. De Re-turn Workview biedt daarover snel het juiste inzicht. De gegevens kunnen ook de bedrijfsarts helpen om een gerichte beoordeling te doen. Het beste moment om een Re-turn Workview te doen is als de primaire behandelingen zijn afgelopen, in de startfase van de re-integratie.

 

Snel inzicht

De Re-turn Workview beslaat allerlei aspecten van het ziekteverloop, het herstelproces (zowel lichamelijk als mentaal), de eventuele gevolgen en de situatie op het werk. Het levert een analyse op van de kansen op een succesvolle re-integratie. We beschrijven wat goed gaat, wat beter kan en waar men rekening mee moet houden.

 

De Workview is een op zichzelf staande interventie en kan ingezet worden voor iedereen die op het punt staat te re-integreren, of daar onlangs mee begonnen is. Naast een dashboard met een overzicht van resultaten geeft de Workview ook inzicht in de steunbehoefte van mensen. Een Workview kan indien gewenst opgevolgd worden door een begeleidingstraject.

Neem contact op