Klanttevredenheid 8,7

Op locatie of online

In heel NL

Lees het blog

Kennis én ervaring

Waarom Re-turn?

Werk bij kanker is belangrijk. Het helpt mensen na hun behandeling om het ritme van het gewone leven weer op te pakken. Bovendien bevordert werkhervatting het herstel, blijkt uit de praktijk. Bij een goede re-integratie gaan werken, sporten en mentale ondersteuning hand in hand.

Re-integratiebegeleiding bij kanker vereist specifieke kennis en ervaring. Re-turn is het enige bureau in Nederland dat zich volledig heeft toegelegd op dit specialisme.

Ons landelijke team van re-integratieconsultants en experts geeft iedereen die te maken heeft met werk en kanker grip op de situatie en perspectief op een nieuw werkzaam bestaan.

Re-turn werkt voor werknemers, werkgevers, ondernemers, verwijzers zoals arbeidsdeskundigen en verzekeraars, en ook mensen met een ziektewetuitkering kunnen bij ons terecht. Ieder heeft zijn eigen reden om Re-turn in te schakelen.

Werknemers

De hulpvraag van werknemers komt vaak voort uit een probleem. Bijvoorbeeld omdat er twijfel is of ze het werk wel weer aan kunnen. Andersom komt ook voor: werknemers die meer aankunnen dan ze te doen krijgen. Re-turn helpt werknemers en hun leidinggevenden om samen het gesprek aan te gaan en goede afspraken te maken. Andere redenen om Re-turn te benaderen: 

 • Behoefte aan neutrale expertise. aan iemand die geen belang heeft bij je situatie maar er wel iets zinnigs over kan zeggen.
 • Balans vinden, grip krijgen op je situatie, behoefte aan structuur en overzicht.
 • Hulp bij communicatie. Wanneer je moeite hebt onder woorden te brengen wat je meemaakt. Dat is belangrijk, anders kunnen anderen je niet geven wat je nodig hebt.
 • Perspectief creëren; samen kijken waar ruimte en lucht zit; verschillende scenario’s verkennen.

Werkgevers

Werkgevers hebben vaak last van handelingsverlegenheid. Wat mag je nou wel vragen en wat niet? Hoe lang laat je iemand met rust en wanneer begin je weer over werk? Werkgevers schakelen Re-turn in om onder meer de volgende redenen:

 • Inhuur van specifieke kennis die je zelf logischerwijs niet in huis hebt.
 • Door een expert in te huren ondersteun je niet alleen je werknemer maar ook diens leidinggevende. Re-turn faciliteert beiden in de dialoog om goede afspraken te maken.
 • Je voldoet aan je inspanningsverplichting. Het straalt bovendien positief af op andere medewerkers; je laat zien goed voor je mensen te zorgen.
 • Je bereikt dat mensen niet alleen aan het werk kunnen gaan, maar ook aan het werk kunnen blijven. Kortom, met Re-turn gaan mensen eerder, beter en duurzamer aan het werk.

Ondernemers

De hulpvraag van zelfstandige ondernemers kent overeenkomsten met die van werknemers. Daarbij komt dan nog de zorg om de omzet en de voortgang van het bedrijf. Verder is belangrijk voor zelfstandigen:

 • Autonomie. Re-turn neemt de zorg niet van je over maar helpt je om zelf regie te houden over je re-integratie.
 • Grip op je situatie door inzicht in eigen kunnen. Re-turn helpt je je nieuwe grenzen te ontdekken én deze te bewaken.
 • Communicatie met klanten en evt. personeel, hoe laat je weten dat je er weer bent als je nog niet alles kan?
 • Zingeving, helpen nadenken over wat je hebt meegemaakt, maar ook heel praktisch advies over taken en verantwoordelijkheden.

Verwijzers

Bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, fysiotherapeuten, oncologieverpleegkundigen en verzekeraars verwijzen naar Re-turn om de volgende redenen:

 • Re-turn is de enige volledig in kanker gespecialiseerde re-integratiebegeleider van Nederland en biedt kennis over situaties die per definitie complex zijn en maatwerk vergen.
 • In onze Werkkracht bij kanker-aanpak is samenwerking met andere disciplines logisch en belangrijk. De expertise die we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd delen we graag.
 • Re-turn begeleidt mensen naar herstel en een nieuw werkzaam leven, met de nadruk op mogelijkheden in spoor 1 maar waar nodig ook in (de oriëntatie op) spoor 2.
 • Voor verzuim- en AOV-verzekeraars snijdt het mes aan twee kanten. Ze laten zien om mensen te geven door aan hun behoeften te voldoen én beperken tegelijkertijd de schadelast van hun opdrachtgevers.

Re-turn is dé verzuim- en re-integratiebegeleider bij kanker. Ons team van re-integratieconsultants en experts weet alles over kanker en werk. Re-turn, opgericht in 2009, is het enige bureau in Nederland dat zich volledig heeft toegelegd op dit specialisme. 

Re-turn biedt door heel het land ondersteuning in de vorm van re-integratietrajecten, coaching en de Re-turn Workview. Werknemers met kanker en hun leidinggevenden kunnen bij ons terecht, evenals verzekerde ondernemers en mensen met een ziektewetuitkering. 

Re-turn is er voor iedereen die met werk en kanker te maken heeft en biedt perspectief op een nieuw werkzaam bestaan.

Meer weten? Bel ons.
We staan je graag te woord.

Voor wie

Werknemers

Ondernemers

Werkgevers

Verwijzers

Ziektewet/WIA

Aanpak

Visie op werk en kanker

Soorten ondersteuning

Wanneer

Over ons

Ons team

Voorwaarden

In de media

Blog

Contact

Gecertificeerd door Oval

Lid Groep Werk & Kanker

Cookiestatement

© Re-turn 2023