Klanttevredenheid 8,7

Op locatie of online

In heel NL

Lees het blog

Kennis én ervaring

Interview Jeroen Mol (Dwars door alles heen)

Wat als je COO bent van Landal Greenparks, de hele dag ‘aan’ staat, lange dagen maakt en dan de diagnose kanker krijgt? Jeroen Mol schreef er een boek over: Dwars door alles heen. Radio 1 interviewde hem erover. Een gesprek over vallen, opstaan, zelf regie nemen en weer ‘leren werken’.

In 2016 krijgt Jeroen Mol de diagnose darmkanker. In zijn boek Dwars door alles heen beschrijft hij openhartig wat hem overkwam. Over een lichaam dat niet meer doet wat je gewend bent, de impact op zijn naasten en op zijn werk. Het boek verscheen in 2021 en blijft een indrukwekkend document. Hij schreef het om zelf vat te krijgen op de situatie en hoopt dat het nu ook anderen helpt.

In de nacht van 26 augustus 2024 werd Jeroen geïnterviewd door Benji Heerschop op Radio 1. Het is een indrukwekkend interview, waarin ook werk een belangrijk onderwerp is. 

Jeroen had een zeer intensieve baan als COO van Landal Greenparks, waarbij je altijd ‘aan’ moet staan. Samen met de andere directieleden vond hij zijn weg in de nieuwe situatie, maar dat was ingewikkeld. ‘Het is niet het type baan dat goed te splitsen is’. Sommige dagen ging het goed, soms helemaal niet: ‘Dan voelde het als lopen in drijfzand’. Gelukkig is er veel begrip van zijn team en krijgt hij ook goede adviezen, onder andere van zijn fysiotherapeut.

Wat hij leerde is: je moet zelf de regie nemen, want ‘die mailbox loopt wel vol’. En als het niet gaat, dan moet je dat accepteren. Ook merkte hij dat het herstel niet lineair was, het ging met vallen en opstaan en ‘de weg was bochtig’.

Hij sprak er veel en openhartig over met zijn team en leerde zijn energie beter in te zetten. Zelf zegt hij: ‘Ik moest weer leren werken, mijn hersens waren uit conditie.’ Daarnaast beseft hij heel goed dat er meer is dan werk. Ook daarin zoekt hij een nieuw evenwicht: ‘Je hebt je eigen lijf en ontspanning, je gezin en je werk. Die balans moet wel kloppen.’

Het interview is een aanrader, je kunt het hier terugluisteren.

Hij zegt in het interview ook: ‘je wordt niet aan de hand genomen in je hersteltraject’. Gelukkig kun je wel gespecialiseerde re-integratiebegeleiding krijgen. Of je nu directeur, productiemedewerker, ondernemer of werkzoekende bent. Wil je weten wat Re-turn voor je zou kunnen doen? En hoe je zelf kunt werken aan het vinden van die nieuwe balans in je werk en je leven?
Neem dan contact op via het formulier, mail ons of bel direct via 085-080 6833.

Kijk ook eens naar deze verhalen: