Klanttevredenheid 8,7

Op locatie of online

In heel NL

Lees het blog

Kennis én ervaring

Het verhaal van Nathalie

‘Merken dat je weer kunt opbouwen helpt bij de verwerking’

Diagnose

‘Het eerste dat door mijn hoofd schoot toen ik hoorde dat ik kanker had was: mijn kinderen! Ondanks mijn angst ben ik sterk gebleven en heb ik meteen verder onderzoek laten doen.

Op mijn werk reageerden ze geschokt natuurlijk. Ik heb een heel fijn team, maar ik merkte dat ze het lastig vonden om te bepalen wat ze het beste konden doen, uit angst iets verkeerds te zeggen.’

Behandelingen

‘Ik heb er bewust voor gekozen om door te blijven werken, tot twee weken voor mijn operatie. De gedachte om alles los te laten vond ik niet prettig. Ik wilde graag zo lang mogelijk bezig blijven en op een nette manier mijn werk afronden en overdragen.

Na de operatie moest ik nog 21 bestralingen ondergaan. Tijdens de behandelingen ben ik niet op mijn werk geweest. Ik kreeg een ziektemaatje toegewezen en er was contact met de bedrijfsarts en HRM. Regelmatig stuurde het team iets op.’

Weer aan het werk

‘Na mijn behandelingen kon ik dezelfde werkzaamheden weer oppakken, maar het leek wel of ik aan een nieuwe baan begon. Ik was heel moe en had moeite me te concentreren. Daarnaast kwam er veel op me af toen spoor 2 werd ingezet. Daar kwamen nog financiële gevolgen bij, vanwege de ziekteperiode van een jaar.

Gelukkig startte de begeleiding meteen bij het begin van de re-integratie; dat was fijn. De begeleiding was op eigen verzoek, waarna de bedrijfsarts Re-turn adviseerde.’

Begeleiding

‘Samen met Re-turn heb ik een vast schema opgebouwd: iedere drie weken een stapje meer. Die duurzame opbouw gaf me de tijd om te reflecteren en dat helpt. Daarnaast bezocht ik een psycholoog voor de verwerking en volgde ik een fysiotraject op advies van het AVL. De omgeving verwacht al snel dat je meteen weer door kan, maar ik heb bewust de keuze gemaakt om eerst stil te staan en duurzaam op te bouwen.’

Hoe gaat het nu?

‘Ik ben weer volledig aan het werk, al is het voor 21 uur in plaats van de oorspronkelijke 24. Dat past beter bij mij op dit moment, om in balans te blijven. De fysio doe ik nog steeds en ik ben vrij snel weer gaan hardlopen. Het voelen van een ander soort moeheid na sport en weer onder de mensen zijn geeft kracht en zelfvertrouwen. Als je merkt dat je kunt groeien en weer kunt opbouwen, helpt dat om te verwerken wat er gebeurd is. Daarbij was het op werk gerichte traject van Re-turn een mooie aanvulling en een goede samenwerking.’

Geplaatst: 11-10-2022

Kijk ook eens naar deze verhalen:

Voor wie

Werknemers

Ondernemers

Werkgevers

Verwijzers

Ziektewet/WIA

Aanpak

Visie op werk en kanker

Soorten ondersteuning

Wanneer

Over ons

Ons team

Voorwaarden

In de media

Blog

Contact

Gecertificeerd door Oval

Lid Groep Werk & Kanker

Cookiestatement

© Re-turn 2023