Eerstelijnszorg: aandacht voor werk & kanker
Werk en kanker wordt ook binnen de eerstelijnszorg een belangrijker thema. Ragna van Hummel deelt in het Eerstlijns magazine haar kennis rondom dit onderwerp.
Werk is voor veel mensen belangrijk. De Nederlander werkt gemiddeld 33 uur per week en vindt hierin een inkomen, sociale contacten, stabiliteit en zingeving. Als dat wegvalt of verandert door een ernstige ziekte zoals kanker, heeft dat veel impact.
In het artikel vertelt Ragna dat de omgeving vaak veel aannames doet, maar dat het per persoon zeer verschilt hoe ze door deze situatie navigeren. Soms gooien mensen het roer om in hun werk, maar vaker willen ze zo snel mogelijk terugkeren naar het gewone leven. Daarbij worden accenten verlegd en moet een nieuw optimum gevonden worden. Re-turn helpt daarbij.
Bekijk het artikel op Eerstelijns.nl
Wil je weten wat Re-turn voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier, mail ons of bel direct via 085-080 6833.
Geplaatst: 07-06-2024
Kijk ook eens naar deze verhalen:
Belang van bewijs bij re-integratie na kanker
Wetenschappelijke inzichten dragen bij aan een persoonlijke, snelle en duurzame re-integratie. Ragna van Hummel: ‘Zo combineren we wetenschap en ervaring in een praktische aanpak.’
Re-integreren als je geen werk hebt
Vanuit de Ziektewet of WIA/WGA kun je ook re-integreren. UWV zet voor mensen met kanker graag de gespecialiseerde begeleiding van Re-turn in.
HR-adviseur: ‘Bij kanker moet HR proactief zijn’
Hoe kun je het beste re-integreren na kanker? Een zorgvuldige opbouw is belangrijker dan snel uren maken. In dit artikel lees je alles over een duurzame werkopbouw na kanker.
Voorkom terugval na re-integratie bij kanker
Hoe kun je het beste re-integreren na kanker? Een zorgvuldige opbouw is belangrijker dan snel uren maken. In dit artikel lees je alles over een duurzame werkopbouw na kanker.
Medewerker met kanker? Dit kun je doen als manager of HR
Hoe kun je een medewerker met kanker het beste begeleiden? Re-integratiespecialist Re-turn geeft tips in deze whitepaper over werk en kanker.
Rechten bij re-integratie tijdens of na kanker
Welke rechten heb je bij re-integratie na kanker? Lees het in deze blog over de rechten en plichten bij re-integratie.
Europese best practices kanker & werk (waaronder Re-turn!)
Werk & kanker krijgen in Europa nog te weinig aandacht, toont onderzoek aan. Lichtpuntje: Re-turn wordt genoemd als een van de 11 Europese best practices.
Ook verpleegkundigen, beveiligers enbouwvakkers gebaat bij gerichte re-integratiebegeleiding
Zorgmedewerkers, bouwvakkers, retailmedewerkers of schoonmakers: ook zij kunnen getroffen worden door kanker. Waarom krijgen ze dan zo weinig gespecialiseerde re-integratiebegeleiding? En wat kunnen we daaraan doen?
Re-integreren gaat over meer dan werk
Hoe bouw je je werk weer op na kanker? Het is belangrijk niet alleen naar het werk zelf te kijken, maar ook het herstel en de privésituatie mee te nemen. Zo re-integreer je duurzaam en voorkom je terugval.
Chemobrein? Zo ga je ermee om
Een chemobrein overkomt 60% van de mensen met kanker. Zij ervaren cognitieve belemmeringen zoals geheugenproblemen of concentratieverlies. Er zijn goede manieren om met zo’n ‘chemobrein’ om te gaan.